Studie afslører: Sørger hunde og forstår de hvad døden er?

Vidensbanken

03/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mikkel Preisler

Har din hund mistet nogen og vist tegn på sorg?

Sørger hunde?

Ifølge en artikel af dyrlægerne Ryan Llera og Lynn Buzhardt for VCA, en af ​​Nordamerikas største dyrehospitalskæder, sørger hunde faktisk, når de mister en ledsager, hvad enten det er hvalpe eller mennesker.

Deres sorg kan ses i ændringerne i deres daglige adfærd, såsom at sove mere, nedsat appetit og at blive sløv.

En undersøgelse fra februar 2022 offentliggjort i det peer-reviewede tidsskrift Scientific Reports viste, at_

"en hund kan vise sorgrelaterede adfærds- og følelsesmønstre, når en nær slægt [medlem af samme art] dør, med aspekter af sidstnævnte muligvis relateret til ejerens følelsesmæssige status."

Undersøgelsen blev udført blandt italienske voksne med mindst to hunde, hvoraf den ene døde, mens den anden stadig var i live.

De adspurgte sagde, at den overlevende hund "ændrede sig" med hensyn til aktiviteter (lege, sove og spise) og følelser (angst).

Er hunde opmærksomme på døden?

Marc Bekoff er professor emeritus i økologi og evolutionær biologi ved University of Colorado Boulder og forfatter til Canine Confidential: Why Dogs Do What They Do.

Han sagde:

"Hunde ved ikke nødvendigvis, at en anden hund i deres liv er død, men de ved, at den person mangler,"

Stanley Coren er professor emeritus i afdelingen for psykologi ved University of British Columbia i Vancouver, Canada. Han fortalte IFLScience blog i september 2016, at en hunds sind omtrent svarer til et menneskebarn mellem 2 og 3 år.

Hunde mangler sandsynligvis intelligensen til at forstå dødens varighed.

"Før en alder af omkring 5 år forstår børn ikke nogle meget grundlæggende begreber om død, og det vigtigste, de ikke forstår, er, at døden er endelig," sagde Coren. '

Mest læste

ANDRE NYHEDER