Hunde-brevkassen: Hunden eller kæresten?

Brevkassen

30/06/2023

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Skrevet af John B Collie

Hundebrevkassen har fået et spørgsmål om, hvorvidt vedkommende skal vælge mellem sin hund eller sin nyindflyttede kæreste.

Spørgsmål: Jeg er netop flyttet sammen med min kæreste. I det år vi har kendt hinanden, har hun aldrig givet udtryk for, at hun ikke kunne lide min hund. Nu hvor vi er flyttet sammen, er min hund pludselig et problem. Hun har givet mig et ultimatum, at jeg bør vælge mellem hende eller hunden... Hvad gør jeg?

Svar fra Hundefan.dks brevkasseredaktør, Gunner Rau

Tak for dit brev. Det lyder virkelig som en svær og udfordrende situation, du står i.

Det første, jeg vil anbefale, er at have en åben og ærlig samtale med din kæreste. Prøv at finde ud af præcis, hvad hendes bekymringer eller problemer er i forhold til hunden. Er det en specifik adfærd, hunden har, som hun ikke kan lide? Er det noget praktisk, som at hun ikke føler sig komfortabel med at gå ture med hunden, eller er det tid og opmærksomhed hun føler hunden tager fra jer?

Når I har fået klargjort det, kan I bedre afgøre, hvad næste skridt skal være. Hvis problemet er hundens adfærd, kan det være en mulighed at kontakte en professionel hundetræner for at få hjælp og vejledning. Hvis problemet er mere praktisk eller handler om tid, kan I måske lave en tidsplan eller finde løsninger, der passer bedre ind i jeres fælles liv.

Ultimative valg mellem elskede personer og kæledyr kan være utroligt vanskelige og ofte gøre mere skade end gavn på lang sigt. Det er vigtigt at huske, at relationer, både med mennesker og dyr, kræver tid, tålmodighed og ofte kompromis.

Jeg håber, at I kan finde en løsning, der passer for jer begge og jeres nye samlede hjem. Hvis du har brug for yderligere rådgivning, er vi her altid for at hjælpe.

Venlig hilsen, brevkasseredaktør Gunner Rau.

Skriv til brevkassen

Ligger du inde med et spørgsmål omkring din hund, så tøv ikke med at skrive til brevkassen(at)hundefan.dk

Mest læste

ANDRE NYHEDER