Hunden Bella gør sin ejer træt: Gunner har løsningen

Brevkassen

01/07/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Skrevet af John B Collie

Brevkasseredaktøren Gunner Rau forsøger at hjælpe Bellas ejer med, hvordan 'den trætte hundejer' kan få bugt med den ekstra energi.

Spørgsmål: Hej Gunner, jeg er ejer af en dejlig 1-årig Labrador Retriever ved navn Bella. Bella er fuld af energi og er meget legesyg. Vi går lange ture hver dag, men hun synes stadig at have en uendelig energi. Hun vil helst lege døgnet rundt, hvilket er svært at følge med i! Har du nogen forslag til, hvordan jeg kan få Bella til at 'brænde' noget af hendes energi af på egen hånd, så jeg også kan få lidt ro? Venlig hilsen, En Træt Hundeejer"

Svar: Kære Trætte Hundeejer,

Tak for dit spørgsmål. Labrador Retrievere er kendt for deres høje energiniveau, specielt i de første par år af deres liv, så det er ikke overraskende, at Bella er fuld af liv.

Et forslag kunne være at introducere interaktive legetøj, som kan holde Bella beskæftiget. Der er mange typer legetøj, der kræver, at hunden skal 'arbejde' lidt for at få en belønning, som f.eks. en godbid. Dette vil ikke kun stimulere hende fysisk, men også mentalt.

En anden løsning kunne være at arrangere legeaftaler med andre hunde. Hunde bruger en masse energi på at lege med hinanden, og det er også en fantastisk måde for Bella at socialisere.

Det kunne også være en idé at træne Bella i en hundesport som agility, flyball, eller endda vandredning. Disse aktiviteter er meget energikrævende og vil også hjælpe Bella med at lære nye færdigheder.

Endelig kan du overveje at give Bella flere mindre ture i stedet for en enkelt lang tur. Dette vil hjælpe hende med at brænde energi af i løbet af dagen.

Husk, Bella er stadig ung og vil sandsynligvis blive mindre energisk, som hun bliver ældre. Men indtil da, er det vigtigt at finde sunde og sjove måder for hende at bruge sin energi på. Jeg håber, at du finder disse forslag nyttige, og jeg ønsker dig og Bella alt det bedste.

Med venlig hilsen, Gunner Rau, Hundefan.dk

Mest læste

ANDRE NYHEDER