Farver sin hund grøn og rød - årsagen vil få dig til at grine eller græde

Elskede hunde

08/07/2023

Foto.: @mondaygray/TikTok
Foto.: @mondaygray/TikTok

Skrevet af Casper Nissen Nelson

Det er da i hvert fald at tage julestemningen til et helt nyt niveau!

Hvordan pynter du op til jul?

Svarene er mange, men det er nok de færreste, der tager det lige så seriøst, som Ashlee Spielmann.

For ja, det er hendes hun, Rizzo, i billedet herover - og ja, Ashlee har bevidst farvet hundens pels grøn og givet den en rød trøje på.

Måske har du allerede gættet, hvad formålet er. Måske sidder du i stedet og er dybt forfærdet over, at nogen vil udsætte deres elskede kæledyr for sådan noget.

Men årsagen først: Formålet med den noget alternative juleaktivitet er såmænd at få Rizzo til at ligne den velkendte figur, Grinchen.

I historien forsøger Grinchen at stjæle julen, men Ashlee Spielmann garanterer i et interview med LADBible.com, at det ikke er Rizzos plan ... her er jeg så ret interesseret i at vide, hvordan Ashlee er i stand til at få den slags informationer ud af sin hund, men lad nu det ligge.

Hvad internettet imidlertid IKKE har ladet ligge, er selve det at farve den kære schnauzer grøn.

I kommentarsporet til videoen, som er set mere end 10 millioner gange på Tiktok, er tastaturkrigerne nemlig gået amok - ikke over, hvor nuttet Rizzo ser ud (grøn eller ej), men over, at Ashlee har farvet pelsdyret grønt.

En bruger skriver for eksempel, at det burde være ulovligt. En anden spørger, hvorfor man overhovedet vil gøre sådan noget.

En tredje tager den skridtet videre og konstaterer, at visse mennesker ikke fortjener at have kæledyr.

Folk skal selvfølgelig have lov til at have deres holdninger, men for god ordens skyld, må vi hellere få et par ting på det rene, inden vi farer til tasterne.

Spielmann ville nemlig sikre sig, at der ikke var nogen risici forbundet med at give Rizzo en makeover, så hun kontaktede den hundefrisør, familien normalt besøger, når Rizzo skal klippes.

Her blev det sikret, at der ikke ville blive brugt nogen form for blegemiddel eller andet, der kunne skade Rizzo (som ifølge Spielmann virkede ret begejstret for al den ekstra opmærksomhed, han fik hos frisøren).

Og ifølge hundefrisør-eksperterne Washpaw, er det da også ufarligt og harmløst at farve sit kæledyrs pels, så længe det er med naturlige materialer og farve.

Eksperterne anbefaler dog, at man kun gør det sporadisk - og det kan man vist godt sige, at en enkelt gang om året et par uger inden jul, er.

Og i videoen herunder virker Rizzo i hvert fald ikke til at være direkte tynget af nu at ligne en, der er ude på at stjæle julen ...

Mest læste

ANDRE NYHEDER