4000 hunde reddet fra medicinske forsøg: Spiste maddiker og skimmelsvamp

Nyheder

28/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mikkel Preisler

Omkring 4.000 hunde af racen beagle søger i øjeblikket nye hjem. De gør de efter, de er blevet reddet fra en opdrætsfacilitet, der solgte hundene videre til medicinske forsøg.

Omkring 4.000 hunde er blevet fjernet fra en facilitet i Virginia, der opdrættede dem til at blive solgt til laboratorier til forskellige medicinske forsøg .

"Det kommer til at tage 60 dage at få alle disse dyr ud til nye hjem. Vi arbejder sammen med vores husly- og redningspartnere over hele landet. Vi arbejder sammen for at få disse hunde ind i et evigt kærligt hjem," fortalte Kitty Block, præsident og chef. leder af US Humane Society.

Hundepensionater er begyndt at modtage hundene, som vil blive undersøgt af dyrlæger, bliver vaccineret og få alle nødvendige behandlinger, så det bliver muligt at sende dem ud til nye hjem.

Det er virksomheden Envigo, der opdrætter hundene til medicinske forsøg. Tidligere er de blevet sagsøgt for at bryde den amerikanske dyrevelfærdsloven. Moderselskabet lovede herefter at lukke anlægget, hvilket betød, at virksomheden slap for yderligere tiltag.

Da de 4.000 beagler blev fundet, blev det samtidig opdaget, at mange hunde var blevet dræbt, selvom de kun havde lettere medicinske skavanker.

Hundene fik generelt dårlig mad. Der blev fundet maddiker, skimmelsvamp og afføring på deres foder. Over en periode på otte uger døde der også 25 beaglehvalpe på grund af kuldepåvirkning.

Nu er mareridtet heldigvis slut for de 4.000 hunde, der nu skal ud og leve et værdigt hundeliv.

Mest læste

ANDRE NYHEDER