Det kan det faktisk betyde, når din hund slikker på dig

Nyheder

28/06/2023

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Skrevet af John B Collie

Det er ikke altid fordi, at din hun vil fortælle, at den elsker dig, at den vælger at slikke lidt på dig. Det kan have flere andre betydninger.

Der er mange og forskellige årsager bag denne gestus, når en hund slikker på dig. Det kan indikere hengivenhed eller være en ubehagelig situation. Faktisk kommunikerer hunde med os gennem deres kropssprog, og deres slikken kan være en værdifuld indikator for deres sindstilstand og intentioner.

Herunder kan du se, hvad det blandt andet kan betyde, når din hund slikker på dig.

Manglende opmærksomhed

Hvis du har siddet foran computeren i lang tid uden at give din hund opmærksomhed, og den kommer hen og slikker dig, så prøver den sandsynligvis at kommunikere noget andet end bare "jeg elsker dig". Det er langt mere sandsynligt, at den keder sig og søger din opmærksomhed: den vil lege eller blive nusset, afhængigt af hundens temperament.

Sult

En sulten hund, der ønsker at få sin ejers opmærksomhed, kan vælge at slikke dig. På den måde får den din opmærksomhed, minder dig om, at den er der, og håber på, at du vil huske (eller beslutte) at fodre den lige der og da.

Uro

Ifølge nogle hundetrænere kan hunde nogle gange slikke for at udtrykke ubehag, såsom at skulle tisse. Ikke alle hunde gør opmærksom på sig selv ved at gø, nogle udviser forskellige adfærdsmønstre, herunder slikken.

Visning af kærlighed

Ja, hunde slikker for at vise deres hengivenhed. Dette gælder i visse situationer, det vil sige, når der ikke er nogen anden underliggende årsag, der presser hunden til at slikke. Hvis du lige er kommet hjem eller sidder stille på sofaen og ser fjernsyn, og din hund slikker dig, fortæller den dig sandsynligvis bare, at den elsker dig og er glad for at være sammen med dig.

Mest læste

ANDRE NYHEDER