Eksperter afslører: Derfor stirrer din hund intenst på dig, når den laver 'nummer to'

Nyheder

04/07/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Skrevet af John B Collie

Hvis du har en hund, har du garanteret tænkt over det: Hvorfor kigger den altid direkte på mig, når den skider?

Tæt på halvdelen af alle danskere har ét eller flere kæledyr, og her er hunden et populært valg. 

Omkring hver femte dansker har således én eller flere hunde, og rigtig mange kan derfor nikke genkendende til, at gå tur med sin firbenede ven.

Det er naturligvis for at sikre, at hunden får noget motion og frisk luft, men også for at hunden får mulighed for at komme af med både 'nummer et' og 'nummer to', og mens 'menneskets bedste ven' laver sidstnævnte, har mange hundeejere studset over, hvorfor den ofte kigger på sin ejer. 

Rigtig mange hunde har nemlig tendens til at stirre intenst på deres ejer, mens de sidder og laver bummelum, og nu har to eksperter afsløret, hvorfor mange hunde har denne vane. 

Hundeeksperten Madeline Friedman har forklaret, at øjenkontakten på det 'upassende tidspunkt' formentlig skyldes, at hunden forsøger at lokke en belønning ud af sin ejer. 

Rigtig mange hunde har nemlig lært at besørge udenfor ved at få godbidder, da de var hvalp. 

Denne belønning stopper mange hundeejere med at give deres hund efter et toiletbesøg, når de først har lært at gøre det udenfor, men ifølge Friedman forventer hunden også som voksen at modtage en godbid, når den laver lort udenfor, og det er ifølge hende derfor, at den stirrer på dig. 

"De fleste hunde bliver belønnet for at gå på toilettet udenfor, når de er hvalpe," har Friedman således forklaret og uddybet: "Men de fleste ejere opretholder ikke denne belønning, når hunden er 'færdiguddannet' og renlig. Jeg tror, ​​at hunden husker belønningen og håber på mere."

Nick Jones, der arbejder som hundetræner hos Alpha Dog Behavior i London, har forklaret, at der måske også er en anden (men lignende) årsag til, at hunde kigger på deres ejer, når de 'træder af på naturens vegne'. 

Ifølge ham er det nemlig et forsøg på at få ejerens godkendelse af valget af toilet. 

"Hvis en hund stirrer på ejeren, når den går på toilettet, er det højst sandsynligt, at hunden leder efter godkendelse for at sikre sig, at netop det sted er et okay sted at gå på toilettet," har Jones således forklaret. 

"Måske er hunden tidligere blevet skældt ud for at gå på toilettet i et 'forbudt område' og er derfor opmærksom på din reaktion, når den gør afføring et nyt sted," har han desuden udtalt.

Hundens intense blik, mens den laver pølser, er altså ifølge de to eksperter et tegn på, at den respekterer dig som ejer, og at den gerne vil have anerkendelse for, at den ikke skider på dit gulv.

Mest læste

ANDRE NYHEDER