Hele familien lå og sov, da familiens hund opdager vigtig detalje som redder liv

Nyheder

06/07/2023

Foto: Privat
Foto: Privat

Skrevet af John B Collie

En mor blev vækket af sin søns servicehund midt om natten, hun forstod ikke alvoren. Heldigvis gav hunden Jedi ikke op - den reddede denne drengs liv.

Efter den dramatiske nat lagde moderen et  billede  og historien om, hvad der skete på Facebook. Hun udtrykker sin taknemmelighed over servicehunden Jedi, som er hendes søns bedste ven – og livredder.

Hendes søn hedder Luke. Han har diabetes og er afhængig af hunden Jedi, som er blevet trænet til at opdage, når der er noget unormalt med drengen.

Billedet i sig selv siger ikke meget mere, end at her er en hund, en sovende dreng og et nummer på en skærm, men historien bag billedet afslører så meget mere. Dette er et billede af Jedi, der reddede min drengs liv, indleder Dorrie Nutall sit opslag på Facebook.

En alvorlig situation opstod fem minutter før dette billede blev taget. Alle i huset sov hurtigt, da Jedi kom løbende ind i Dorries soveværelse. Hunden hoppede op og ned i hendes seng. 

I halvsøvn registrerede moderen den kontaktsøgende hund, men reagerede ikke umiddelbart på hundens adfærd. Jedi'en sænkede derefter hovedet, et signal han er blevet lært at gøre, hvis der er noget galt med Luke.

Dorrie forstod alvoren. Hun skyndte sig ind i sin søns soveværelse og tjekkede hans blodsukker. Det viste sig, at Lukes blodsukker var alt for lavt.

Selv Luke sov, uvidende om det farlige blodsukkerniveau. Uden Jedi'erne ville den kritiske situation ikke være blevet opdaget i tide.

Dorrie har brugt de sidste 3 år på at træne jedierne til at registrere og advare familien, hvis Lukes blodsukkerniveau bliver for højt eller for lavt. I dag er hun glad for, at hun har investeret tid i denne uddannelse. Det kan have reddet hans søns liv.

"Dette er et billede af Jedi'en, der redder sin dreng. Midt i en sygdom, der gør alt i sin magt for at gøre vores liv hårdere. Dette er et billede, der viser loyalitet, kærlighed og tålmodighed. En påmindelse om, at vi aldrig lader diabetes vinde, at vi aldrig giver op og altid vil kæmpe for vores børn,” skriver Dorrie.

Foto: Privat

Mest læste

ANDRE NYHEDER