Mystiske hunde-dødsfald efter en tur i havet: To hunde døde og en hund syg

Nyheder

01/07/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Skrevet af John B Collie

To hunde er døde, mens en tredje er blevet meget syg.

Da hundeejerne i Gårelehöjden lod deres kæledyr tage en svømmetur, var de ikke forberedt på det skræmmende, der snart skulle følge.

Kun få minutter efter at være dyppet i vandet begyndte hundene at få krampeanfald. To af dem døde kort efter, og en tredje blev alvorligt syg.

Denne hændelse, der fandt sted i maj, har rystet hele samfundet og efterladt flere spørgsmål end svar. Den første mistanke gik på algeforgiftning, men prøver foretaget af Sollefteå kommune fandt ingen toksiner på badepladsen.

Miljø- og byggechef Maria Söderlund udtalte sig om testresultaterne: "I starten blev det talt om, at det kunne være gifter fra algeblomstring på badepladsen.

"I slutningen af maj tog vi prøver af gifter fra alger og fækalbakterier i vandet, men det viste ingenting. Vi har nu sendt en kopi af prøveresultaterne til hundeejerne," fortalte hun til SVT Västernorrland.

Hundeejerne har imidlertid rapporteret, at en obduktion viste sår og ætsningsskader i spiserøret samt blødninger i lungerne på de døde hunde.

Dette tilføjer yderligere mysterium til, hvad der egentlig skete.

Badepladsen blev lukket for en periode, men er nu genåbnet for offentligheden, efter at kommunens prøver ikke viste nogen toksiner.

Nils-Arne Nilsson, en lokal jordbesidder, udtrykker sin bekymring over hændelsen. "Det er forfærdeligt. Jeg kan ikke se, hvad der skulle være af gift her nede ved badepladsen," fortæller han til SVT. Den sande årsag til hundenes pludselige død forbliver stadig et mysterium.

Mest læste

ANDRE NYHEDER