Din hund kan ikke lide, når du gør disse ting

Pas på din hund

01/07/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Skrevet af John B Collie

Du tænker måske ikke videre over det, men din hund vil faktisk ikke være glad, når du gør følgende ting:

Hunde er ret nemme at behage, og de kan hurtigt blive vores bedste venner. De kan lide mad, gåture og opmærksomhed fra deres yndlingsmennesker. Men vi gør det ikke altid så nemt for dem. Nogle gange gør vi ting, som de rent faktisk hader.

Selvom nogle hunde er mere tolerante og afslappede end andre, bliver de fleste ret oprørte og stressede af vores menneskelige adfærd. Hvordan ville du reagere, hvis nogen for eksempel gav dig et uønsket kram? Spøjs tank, ikke?

Nedenfor kan du se en liste med ting, som din hun ikke bryder sig om.

Her kan du se en liste med ting, som din hun ikke bryder sig om.

Når du bader dem for ofte
Hunde er generelt ikke særlig glade for at komme i bad, og slet ikke hvis det sker for ofte. Vask hunden en gang hver tredje måned. Du kan også vaske hunden så ofte som hver anden uge med en skånsom hundeshampoo, men ikke mere.

Når du ikke lader dem lugte omkring sig
Hunde elsker at lugte! Det gør de for at få en fornemmelse af deres omgivelser. Hvis du forhindrer din firbenede ven i at snuse, vil han eller hun ikke være i stand til at lære nabolaget at kende. Det er skandaløst.

Mangel på rutiner og regler
Din hund ser måske ikke ud til det, men den har brug for regler. Hvis din hund er udadreagerende, er det sandsynligvis fordi du ikke har lært ham reglerne. Træning er en vigtig del af at give struktur i din hunds liv. En rutine er vigtig, fordi din hund har et indre ur. Prøv at fodre din hund på samme tid hver dag. Etabler også en træningsrutine, hvis det er muligt. Det skriver thesprucepets.com.

Når du klæder dem på
Medmindre du har vænnet din hund til at bære tøj gradvist (eller som hvalp), er der en god chance for, at din hund hader at blive klædt ud. Mange hunde vil tolerere outfits eller kostumer, men de fleste nyder det ikke. Lær din hund at kende, før du tvinger ham eller hende ned i et kaninkostume.

Hvis du tvinger dem ind i ubehagelige situationer
De fleste af os har oplevet det: din hund "sætter bremsen i" og nægter at gå et sted hen eller gøre noget, som du ønsker.

Måske er det badekarret. Ofte er det dyrlægen. Nogle gange er det bilen eller endda en bestemt gade. Det kan endda være en bestemt person eller et bestemt dyr, din hund vil undgå. Det meste af tiden nægter din hund, fordi den har en frygt eller fobi.

Når du tvinger din hund ud i en skræmmende situation, holder du den i en tilstand af stress. Det er faktisk en teknik kaldet 'oversvømmelse,' der ikke altid virker (og kan forårsage mere skade end gavn).

En bedre metode er at hjælpe din hund ind i situationen. Hold den på sikker afstand og beløn den for at bevare roen. Øg gradvist hundens eksponering for "triggeren" og beløn den for sit arbejde.

Mest læste

ANDRE NYHEDER