Det betyder det, når din hund spiser græs

Pas på din hund

03/07/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Skrevet af John B Collie

Alle der har en hund, har på et eller andet tidspunkt set hunden spise græs. Der er mange teorier om, hvad det betyder, og nu kommer en dyrlæge med en forklaring.

Alle der har en hund, har på et eller andet tidspunkt set hunden spise græs. Der er mange teorier om, hvad det betyder, og nu kommer en dyrlæge med en forklaring.

"Hvis min hund spiser græs, er han/hun så syg? Nej. I de fleste tilfælde kan de bare lide smagen. Nogle gange gør de det, hvis de har en dårlig mave," siger han i videoen, som han har lagt ud på TikTok.

En gruppe dyrlæger har dog i de seneste dage advaret mod almindelige haveblomster, der kan gøre din hund alvorligt syg. Det skriver The Sun.

Der er en række planter i din baghave, der kan få din hund til at føle sig utilpas, inklusive denne gule blomst.

En dyrlæge forklarede, hvordan påskeliljer kan få din hund til at kaste op, mens de kæmper med alvorlige mavesmerter.

"Selvom de er smukke, kan planten, blomsten og løget forårsage opkastning, mavesmerter såvel som hjertearytmier og respirationsdepression," sagde en anden dyrlæge på TikTok.

Ydermere kan varmt vejr, grillsæson og væmmelige kryb kan alt sammen udgøre en trussel for dit kæledyr, ifølge eksperterne.

En dyrelæge forklarer også, hvordan du som ejer også skal holde øje med tegn på hedeslag.

"Nogle tegn på hedeslag er overdreven prusten, opkastning, rødt tandkød og tunge. De kunne endda begynde at kaste op og falde sammen," sagde dyrlæge Anna Schozer.

"Anatomisk kan de simpelthen ikke trække vejret normalt, og den eneste måde, hunde kan køle af på, er gennem prusten, som blandt andet boksere og mops kæmper med. Så selvom det kan virke som en dejlig sommerdag for dig, så har din hund det ikke på samme måde. Derfor bør du holde dem indendørs, når det er meget varm," tilføjede hun.

Mest læste

ANDRE NYHEDER