10 ting som hunde hader, men som vi gør alligevel

Underholdning

02/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Casper Nissen Nelson

Vores firbenede venner er trofaste følgesvende. Selvom mange af de ting, vi gør til dagligdag er ved at drive dem til vanvid, så bliver de ved med at overdynge os med kærlighed. Men vi kan selvfølgelig godt udvise en smule hensyn overfor vores bedste ven.

Her er ti ting, som hunde ikke bryder sig om, men som vi mennesker bliver ved med at gøre.

  1. At kramme din hund er måske noget af det bedste, du kan gøre. Et kram er som regel velmente, men det kan sagtens udløse både frygt og ubehag hos hunde. For hunde er et kram nemlig en dominansgestus.

  2. Regler, grænser og en helt igennem ordnet hverdag, det giver hunde tryghed. Derfor er det vigtigt, at man træner sin hund. Det handler ikke om, at man skal behandle sin hund med en stram og barsk opdragelse, men i stedet skabe trygge rammer for alle i hjemmet. Hvis hunden slet ikke opdrages, så er det skadeligt.

  3. Det er ikke altid, vi tager hensyn til vores hund, når vi gør rent. Stærke lugte kan dog være slemme for hundens meget følsomme næste. Rengøringsmidler og lignende er ikke det bedste, vi kan tilbyde vores ven. I sidste ende kan hundens næse blive beskadiget, hvis den udsættes for alt for højtkoncentrerede rengøringsmidler eller lignende.

  4. Tving aldrig din hund til at lege med nogen, den ikke kender. Der skal opbygges tillid. Selvom mange hunde udviser stor tillid selv til mennesker, den ikke kender, så lad hunden selv være dommer i forhold til, hvem den skal snakke med og lege med.

  5. Det nytter ikke noget at skælde ud, selvom det ikke altid er nemt at bevare roen. Især når hunden gentagne gange hopper op på sofaen uden tilladelse, gør ukontrollabelt eller løber fra dig. Hunde forstår ikke skældud og kan blive meget forvirret, fordi din adfærd ændres.

  6. Hunde kan ikke lide, når deres ejere ikke udviser den rette tålmodighed, når de er ude for at gå en tur. Ud over det åbenlyse, så bruger hunde også gåturen til at opdage verden. Det tager lige lidt tid, så husk at medbringe lidt tålmodighed, når du trasker ud med hunden.

  7. Det er måske meget sjovt, når man lader som om, at man kaster en pind og hunden så piler efter ingenting. Pas nu på. En undersøgelse viser faktisk, at bedrager man hunden for ofte, så kan den miste tilliden til mennesker. Og det er ikke det, vi forsøger at opnå, når vi leger med den usynlige pind.

  8. Lad nu bare være med at give din hund tøj på. Det hører ingen steder hjemme. Et tæppe kan måske bruges, hvis din hund har det koldt og har brug for beskyttelse. Hunde ikke brug for tøj uden en god grund. Din firbenede ven vil takke dig for at få lov til at forblive en hund.

  9. Hvem elsker ikke, at klappe på deres hunds hoved? Det er gestus, som mange hundeejere sikkert gør mange gange om dagen. Hunde opfatter ofte alt, hvad der kommer fra oven, som truende. Hvis din hund vender hovedet væk eller træder til side, når du klapper den på denne måde, er det et tegn på, at din hund ikke er tryg ved det.

  10. Hunde hader støj. Alt støj, de ikke kan forstå eller identificere, det skræmmer støj hunden. Som for eksempel støvsugeren. Så snart enheden er taget ud af skabet og er blevet tændt, forlader mange hunde pludselig rummet i panik. Hver gang tilføjer det en smule stress til hunden. Vær derfor opmærksom på støjniveauet. Du kender det sikkert også til nytår, hvor rigtig mange hunde har det meget svært.

Mest læste

ANDRE NYHEDER