Studie afslører nøglen til god søvn: Erstat kæresten med hunden i sengen

Underholdning

07/07/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Skrevet af John B Collie

Hvis du er hundeejer, har du måske ofte haft lyst til at dele seng med din firbenede ven, men tænkt om det nu var en god ide. Nu er svaret kommet, og det er yderst opløftende.

Canisius College i Buffalo, New York, har udført en omfattende undersøgelse med det formål at analysere søvnmønstre hos næsten 1.000 kvinder, der delte seng med enten deres hund, kat eller partner.

Resultaterne af undersøgelsen har vist sig at være overraskende og kaster lys over, hvordan sengedeling med forskellige selskaber påvirker søvnkvaliteten.

Det bemærkelsesværdige resultat af undersøgelsen er, at vores firbenede venner, hundene, klarer sig bedst, når det kommer til at dele seng med os mennesker.

I modsætning til katte har hunde en søvnadfærd, der minder meget om vores egen, og derfor er de generelt mindre forstyrrende om natten sammenlignet med katte.

Man kunne måske antage, at en partner ville være det bedste valg for en god nattesøvn, men ifølge forskerne er det ikke tilfældet. Forskerne forklarer, at udover at hunde generelt fylder mindre i sengen end mennesker, sover de også langt mere fredeligt.

De vender og drejer sig mindre, snorker sjældnere og er generelt mindre til stede i søvnen.

En overraskende konklusion fra studiet var, at kvinderne i undersøgelsen følte sig mere trygge og sikre med deres hund i sengen end med deres partner.

Dette resultater peger på den dybe forbindelse og tillid, der kan opstå mellem mennesker og deres hunde, når de deler en så intim og personlig oplevelse som søvn.

Disse resultater belyser betydningen af valg af sengekammerat og hvordan det kan påvirke vores søvnkvalitet og følelsesmæssige velvære.

Selvom præferencer kan variere fra person til person, giver denne undersøgelse en interessant indsigt i forholdet mellem mennesker og deres kæledyr samt de potentielle fordele ved at dele seng med en hund.

Mest læste

ANDRE NYHEDER