Spar tid og energi ved at tage vovsen med

andre

26/06/2023

Skrevet af Mikkel Preisler

Tag hunden med på dine ærinder

En tur til frisøren, købe en pakke sovepiller med på vej hjem fra apoteket og en hurtig frokost på en restaurant. Aalborg er en dejlig storby og den har alt hvad man har brug for og mere til. 

I Aalborg kan man hurtigt suse fra sted til sted og få nået sine ærinder, men det kan nu alligevel få svært at få nået at gøre det hele i løbet af en dag. Ærinderne hober sig jo op og før man ved af det er klokken blevet mange, udenfor er det blevet mørkt og hunden sender hundeøjne henne fra hjørnet af stuen, fordi han ikke er blevet gået med endnu.

I stedet for at stresse frem og tilbage fra sted til sted og prøve at skynde sig tilbage for at kunne nå at gå en tur med hunden inden aftensmaden skal laves, så kan du jo tage hunden med rundt omkring på dine ærinder!

Multitasking når det er bedst

Myten omkring multitasking er efterhånden blevet til netop det – en myte – og langt størstedelen af danskere har fået en sund portion skepsis overfor det. Og det med god grund. Det er netop ikke muligt for hjernen at koncentrere sig om mere end én kompleks ting ad gangen og når man alligevel forsøger, så ender hjernen faktisk bare med at skifte lynhurtigt fra den ene opgave til den anden. Hvilket kun resulterer i dårlig koncentrationsevne.

Men det er faktisk muligt for mennesker at kombinere flere forskellige opgaver med hinanden, så længe det kun er den ene, der rigtig trækker på vores opmærksomhed. Det er for eksempel grunden til, hvorfor du sagtens kan lytte til en lydbog, imens du pendler på vej til arbejde hver dag. Du kender ruten ud og ind og kan derfor bruge din hjerne på det spændende drama i din lydbog.

Nemt og bekvemt

Det kræver ikke specielt meget fokus at gå en tur med hunden og hvis det er en velopdragen hund, så kan den godt gå ved siden af én, imens man farer fra sted til sted for at nå sine ærinder. Hunden vil bare synes det er sjovt at komme lidt ud sammen med dens ejer og måske det endda bliver mere fornøjeligt for dig også, når du har en lille ven med på slæb?

Når du tager hunden med, så sparer du en masse tid og energi. Du behøver ikke længere at stresse eller have dårlig samvittighed over, at du ikke har taget dig godt nok af dit kæledyr. 

Når du kombinerer flere forskellige opgaver med hinanden, som for eksempel at tage hunden med på slæb når du gør dine ærinder, er en god ide, hvis man gerne vil være smart med sit tidsforbrug. Hvorfor ikke spare lidt tid her og der hvor man kan, så der kan blive mere tid til de større fornøjelser i livet?

Mest læste

ANDRE NYHEDER