Leder du også efter den perfekte familiehund?

andre

26/06/2023

Skrevet af Mikkel Preisler

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven, og er desuden en fantastisk tilføjelse til børnefamilien. Hvis man er førstegangsejer, så bør man dog som udgangspunkt være lidt forsigtig, når man vælger ens næste familiehund, idet hver race har hvert deres specifikke temperament. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvilken race man vælger, men som tommelfingerregel bør man nok gå efter de lidt mindre racer – og især hvis man har små børn i huset. Læs videre her, og bliv lidt klogere på hvilke små racer, der findes derude. 

Hvad er fordelene ved de små hunde?

Som udgangspunkt er der visse ting, som du nok skal være på udkig efter, når du som familie vælger de mindre hunderacer:

  • Find en race, der ikke fælder alt for meget. Man skulle jo nødigt sætte gang i alle mulige allergier hos dine børn.

  • Find en rolig race, så du slipper for at der bliver gøet alt for meget. Desuden er et roligt temperament alfa omega hos især børnefamilier med helt unge børn.

  • Find en race som du rent faktisk har råd til, idet visse racer faktisk kan være en rigtig dyr fornøjelse

I det følgende kan du læse videre om to af de bedste små racehunde, der vil passe til næsten enhver familie.

En Mops

Den populære mops har et fantastisk temperament, der betyder at du får en utroligt legesyg, kærlig og social hund. Desuden har denne lille hund også en masse personlighed med sit sammenpressede ansigt med obligatorisk prusten og snorken med i posen. Når dette så er sagt, så er det selvfølgelig ikke alle der er lige vilde med mopsens udseende, og det er ofte et enten-eller spørgsmål om denne type hund tiltaler én.

En Beagle

Denne lille jagthund er en af de mest elskede racer verden over, og det er der god grund til. Beaglen er nemlig en usædvanligt venligt væsen med et socialt temperament. Det bør dog nævnes, at en Beagle kræver meget motion, hvilket gør at den absolut bedst egner sig til de mere aktive familier; så hvis du ikke hører til denne kategori, så vil denne hund nok ikke være perfekt for din familie.

Racehunde er desværre dyre

Uanset om du ønsker dig en mops, Beagle eller noget helt tredje, så kan det godt gå hen og blive en dyr affære, at anskaffe sig en lille racehund. Dog kan det anbefales at du alligevel vælger en hund med stamtavle, idet du på denne måde ved lige præcis, hvad det er for en hund du får med dig hjem til familien.

Mest læste

ANDRE NYHEDER