Hvilken hund skal du have?

andre

26/06/2023

Skrevet af Mikkel Preisler

Det er ikke uden grund at hunden er blevet døbt menneskets bedste ven. Rigtig mange mennesker har nemlig en hund som kæledyr, og til tider opstår der bare et helt særligt bånd mellem hund og ejer. Det er en type forhold, som man ikke ser ret mange andre steder. Dertil kommer det selvfølgelig også, at hunden er et enormt intelligent dyr, og at det er et helt vildt sødt dyr. På rigtig mange parametre scorer den altså bare i top, hvilket er grunden til, at den appellerer til så mange mennesker.

Inden man bare lader sig overtale af sit blødende hjerte og tager til kennelen for at købe sin helt egen hund, er der dog en lang række spørgsmål, man bør stille sig selv. Det er nemlig vigtigt, at man har tid, lyst og mulighed for at tage sig af sin hund og gå ture med den hver eneste dag. Også om et halvt år, når begejstringen så småt er ved at gå af det. Et andet spørgsmål, som det er fuldstændig essentielt, at man stiller sig selv, er, hvilken type hund, man skal anskaffe sig. Hunde adskiller sig nemlig på rigtig mange punkter fra hinanden, og det er svært at forestille sig, at chihuahuaen og schæferhunden i bund og grund er det samme dyr. 

Stor variation

Hunde varierer dog på mere end bare race. Alderen er for eksempel også en faktor i, hvad en hund kan og vil. Efter et stykke tid med en hund, vil man desuden begynde at kunne mærke dens personlighed. Alle disse faktorer er vigtige at have i spil, inden man tager afsted og køber den første og den bedste hund. Vælger man forkert, kan det nemlig være startskuddet på et rigtig dårligt forhold mellem dig og din hund. Det er noget, der sker lidt for ofte blandt begejstrede førstegangshundeejere. 

Derfor er det vigtigt, at du for eksempel spørger dig selv, hvad du egentlig gerne vil have ud af at være hundeejer. Vil du mest af alt bare gerne have en kælehund, som færdes inden døre eller i din taske? Eller vil du hellere have en hund, som børnene kan lege med, og som du kan løbe en tur med? Det kan også være, at du skal have en hund, du kan tage med på jagt. Alt dette kræver forskellige hunderacer og måske også hunde i forskellige aldre. 

Har du overskud?

Den mængde tid og overskud, du regner med at have til hunden, er også en enormt vigtig faktor, der kan være udslagsgivende i forhold til, hvilken hund du bør anskaffe sig. Har du og børnene masser af tid til hunden, og vil I gerne lære den tricks, så kan det være, at I skal have en ung og intelligent hvalp. Er I ikke så meget til den slags, skal I måske hellere have en ældre hund, der har ært at opføre sig ordentligt.

Mest læste

ANDRE NYHEDER