Hvad gør jeg, når min hund kaster op?

andre

26/06/2023

Skrevet af Mikkel Preisler

Hørte du det? Når først du har hørt den helt særlige lyd fra din hund kaster op, glemmer du den ikke igen. Det er nemlig ikke nogen særlig lækker oplevelse, når din firbenede ven vender vrangen ud og sender madskålens indhold retur.

Der kan være mange årsager til, at din hund kaster op. Nogle gange er det en helt naturlig og ufarlig reaktion, mens du andre gange må være mere på vagt.

Derfor kaster din hund op, når den spiser

Er din bedste ven en madglad type? En rigtig slughals får ikke altid tygget maden grundigt, og det er en hypping årsag til, at din hund kaster op. Den får simpelthen maden galt i halsen! Det lyder ubehageligt, men årsagen til, at din hund kaster op, er helt naturlig – og den er frisk sekunder efter, at maden er landet på gulvet igen!

Der kan dog også være andre årsager til, at maden vender retur. 

Har din hund fået ny foderblanding for nylig? Når du skifter foder, skal din pelsede vens mave vænne sig til den nye kost. Nogle hundemaver reagerer på den nye mad ved at kaste op, mens andre får diarre i de første dage.

Andre årsager til, at din hund kaster op

Det behøver ikke at give anledning til bekymring, når din hund kaster op. Har du din bedste ven med dig overalt? Som hundeejer vil du altid prioritere tid med din firbenede ven. Derfor tager mange hunden med så snart, det er muligt.

Lider din hund af køresyge? En tur i bilen kan give dig en hund, der kaster op. Det er ganske ufarligt, men naturligvis meget ubehageligt for dit logrende familiemedlem.

Hundesygdomme er også en hyppig årsag til, at din hund kaster op. Er du opmærksomhed på faresignalerne? Der er flere ting, du skal holde øje med, når din ven får det dårligt.

Det skal du holde øje med, når din hund kaster op:

  • Hvor længe har din hund kastet op?

  • Hvordan ser opkasten ud?

  • Har din hund symptomer på sygdom?

  • Har din hund spist noget usædvanligt?

Tag fat i dyrlægen, før du bliver bekymret

Når familiens firbenede ven bliver syg, er det årsag til stor bekymring. Frygter du, at din hund kaster op, fordi den er alvorligt syg eller har spist noget giftigt? Det er en god idé at ringe til dyrlægen, når du har spørgsmål omkring din hunds sundhed. På den måde vil din bedste ven hurtigt blive frisk igen. 

Mest læste

ANDRE NYHEDER