Sådan får du din hund og baby til at få det godt sammen

andre

26/06/2023

Skrevet af Mikkel Preisler

Har du en hund, og er du gravid, og er du lidt nervøs for, hvordan det kommer til at gå med et nyt familiemedlem? Eller er du blevet mor for nylig, og går du og drømmer om at få en hund, men ved du ikke helt, hvordan du skal få det til at fungere? Det kan være svært at få en hund og en baby til at få det godt sammen, primært fordi de ikke kan kommunikere. 

Det er noget, der tager tid og det er ikke bare noget, der kommer af sig selv. Det kan jo være svært for en hund at forstå, at der pludselig er et nyt menneske, som får mere opmærksomhed. På samme måde kan det være svært for en baby at forstå, at der pludselig er et nyt familiemedlem. 

Tænk over hvem der var i familien først

Hvis du skal bringe en hund og en baby sammen, så er det vigtigt, at du tænker over, hvem der var i familien først. Sørg for at have fokus på begge partner og giv begge parter kærlighed. De kommer til at være bedste venner en del, men begyndelsen er ekstrem vigtig, så den skal du bruge tid på. 

Det kan være, at du skal købe noget nyt legetøj til din baby, som du kan gøre lige her, og så kan du have noget, din baby kan have sin opmærksomhed på. Det kan gøre det en smule nemmere for jer at starte med at være sammen som familie og lære at alle er en del af familien. 

Brug tid på at samle familien 

Det er vigtigt, at du sætter meget tid af til at samle familien, og at du bruger meget energi på det. På den måde kan du vise din baby, at hunden er okay, og at den er en del af familien. På samme måde får hunden en mulighed for at lære din baby at kende og se, at det er en ny del af familien. 

Det er ekstremt vigtigt, at du bruger meget tid på at rose både hunden og at tale positivt til din baby. Selvom de måske ikke helt forstår det, så vil de stadig forstå positiviteten i din stemme, og det vil give dem mere ro på. Det vil give dem begge to en sikkerhed for, at alting er, som det skal være. 

Tænk over at hverken hund og baby kan kommunikere

Husk på, at hverken hund eller baby kan kommunikere. Derfor er det vigtigt, at du kommunikerer til dem, så de kan få mere ro på og sikre dem for, at alting er okay. 

Det kan tage lidt tid for dem begge to at vænne sig til hinanden, men når de først har gjort det, så bliver de som bedste venner. 

Mest læste

ANDRE NYHEDER