Sørg godt for dine dyr

andre

26/06/2023

Skrevet af Mikkel Preisler

Hvis du holder meget af dyr, og du har pladsen og forholdene til det, så kan både du og dyrene få et dejligt liv sammen. Når du tager et eller flere dyr til dig, så er det din opgave at sørge for, at dyrene har det godt.

Når du gør det, så trives dyrene optimalt, og du vil også få det bedste forhold til dem. Dermed kan det være berigende for begge parter, at du har nogle kæledyr eller husdyr. Uanet hvilket dyr du tager til dig, så bør du indrette dig sådan, at du har både plads og tid til at tage dig af det. Desuden skal dyret naturligvis passes og plejes på den bedste måde.

Hvad har et kæledyr brug for?

Det er selvfølgelig forskelligt fra dyr til dyr, hvad det har brug for. De fleste dyr har brug for selskab, og da dyret ikke selv kan opsøge selskab, så er du dyrets nærmeste familie. Sørg derfor gerne for, at du tilbringer noget tid sammen med dyret. 

Et kæledyr har brug for motion, og det skal du også sørge for, at det får mulighed for. En hund skal for eksempel gås tur med, og derudover skal den også gerne have mulighed for at løbe mere frit, at svømme eller lignende af og til.

Andre dyr kan motioneres på andre måder, og de skal have plads nok til at bevæge sig på – også hvis de står i et bur. Leg og træn med dit kæledyr, så det bliver motioneret og stimuleret.

Giv dit kæledyr den rette kost

Dit kæledyr skal have den type kost, som den har brug for. Husk altid på, at et dyr ikke skal have menneskemad – heller ikke, hvis du lige synes, at det skal forkæles lidt med noget ekstra god mad. Et dyr skal have den slags foder, som er beregnet til dets art.

Har du for eksempel en kanin eller en anden gnaver, så skal den primært have hø, frisk grønt og en smule kaninfoder. Den skal også have adgang til frisk og lækker halm, som den kan putte sig i. Når det kommer til kaninhø og halm, så gå efter den bedste kvalitet. Sørg også gerne for, at du vælger lidt forskellige varianter af hø og foder, så skulle dyret været dækket godt ind fodermæssigt.

Alle dyr skal have adgang til frisk vand

Det er en selvfølge, at et dyr altid skal have adgang til frisk vand. Dyret kan ikke selv opsøge vand, så derfor er det din opgave at sørge for, at det altid kan drikke, når det har brug for det. Alle dyr har brug for at drikke vand. Det er nødvendigt for fordøjelsen, og det er nødvendigt for dyrets organisme og velbefindende.

Skift dyrets vandskål eller flaske mindst en gang i døgnet. Hav også gerne en ekstra skål eller flaske, så dyret stadig har vand, når skålen eller flasken skal vaskes. Det skal den ret hyppigt, så vandet kan være så rent som muligt.

Sørger du for, at de nævnte forhold er i orden vedrørende dit kæledyr, så er du en omsorgsfuld og respektfuld dyreejer. Og hvem vil ikke gerne være det? Det er vigtigt at huske, at dyr ikke kan give direkte udtryk for det, hvis de har nogle gener. Derfor er det vigtigt, at du er særligt opmærksom på dine dyrs behov. 

Mest læste

ANDRE NYHEDER