Kvindes hund bliver jagtet af en bjørn: Så slår hun den lige i ansigtet

Underholdning

03/07/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Skrevet af John B Collie

Kvinden ville beskytte sin hund, men det endte altså med, at hun selv blev bidt.

En kvinde fra Maine blev bidt af en bjørn fredag, efter hun slog den i ansigtet, da den begyndte at jage hendes hund.

Kvinden, 64-årige Lynn Kelly, arbejdede i sin baghave i Porter, som ligger op ad grænsen til New Hampshire, da hendes hund begyndte at gø og løb ind i skoven, ifølge en pressemeddelelse fra Maine Department of Inland Fisheries and Wildlife.

Kelly fortalte CNN's affiliate WMUR, at da hendes hund vendte tilbage, blev den jaget af en bjørn.

"Jeg løb over til hvor han var løbet ned og blev ved med at kalde på ham, og til sidst kom han løbende tilbage. Og lige bag ham var bjørnen," fortalte Kelly nyhedsstationen.

"Bjørnen kiggede på mig, og jeg kiggede på bjørnen. Jeg tror, vi begge skræmte hinanden."

Ifølge pressemeddelelsen fra Department of Inland Fisheries and Wildlife konfronterede Kelly bjørnen direkte, og da bjørnen rejste sig op, gjorde hun sig så høj som muligt og slog bjørnen i næsen. Det var, da bjørnen bed hende i hendes højre hånd og efterlod bidmærker i hendes håndled.

Efter slaget slap bjørnen hendes håndled og løb tilbage ind i skoven. Kelly ringede 911 og blev bragt til et lokalt hospital for at blive behandlet for hendes sår. Hun er siden blevet udskrevet. Hendes hund var uskadt.

Bjørnen er ikke blevet set siden det "provokerede angreb", ifølge pressemeddelelsen. Afdelingen har sat to levende fælder op for at forsøge at fange dyret, idet det blev observeret i de foregående dage, hvor det spiste fuglefrø i naboernes haver.

Afdelingen opfordrede indbyggerne i Maine til at "holde afstand", hvis de ser en bjørn og "ikke at hjørne eller ophidse bjørnen." Hundeejere bør gå deres hunde i ikke-udtrækkelige snore og "ikke komme mellem din hund og en bjørn."

Der er anslået mellem 24.000 og 36.000 sorte bjørne i Maine, ifølge afdelingens hjemmeside. Afdelingen siger, at opkald relateret til bjørne har en tendens til at stige i foråret og sommeren, når bjørne ødelægger fuglefeedere eller kommer ind i folks skrald. De fleste konflikter med bjørne kan undgås ved at "fjerne almindelige fødevarer omkring hjemmene", siger afdelingen.

Mest læste

ANDRE NYHEDER