Start i god tid: Sådan forbereder du din hund på nytårsaften

Pas på din hund

29/06/2023

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Skrevet af John B Collie

Selvom vi kun er halvvejs mod nytårs aften, er det alligevel væsentligt at være på forkant. Derfor får du herunder nogle tips fra Agria Dyreforsikring i forhold til at få en god nytårsaften med din bedste ven.

Mens mennesker ofte glæder sig til nytårets festligheder, kan de mange knald og brag være angstfremkaldende for vores hunde. Agria Dyreforsikring kommer nu med en række råd, der skal sikre, at både mennesker og hunde får en god aften.

”Hundens hørelse er langt mere følsom end menneskets. Især for unge hunde, som oplever nytåret for første gang, kan fyrværkeri være meget skræmmende," siger hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, Lotte Evers.

Evers foreslår, at hundeejere overvejer at tilbringe nytårsaften på steder, hvor der er mindst risiko for fyrværkeri, såsom i et sommerhus eller et lufthavnshotel, hvor kæledyr er tilladt.

Hvis hunden skal være hjemme nytårsaften, understreger Evers, at det er vigtigt, at hunden ikke er alene. Agria Dyreforsikring har en række yderligere råd til forebyggelse af nytårsskræk:

• Væn din hund til daglig støj • Sørg for masser af motion inden nytårsaften • Skab en "sikkerhedszone" • Overvej beroligende tøj og halsbånd • Tal med dyrlægen om angstdæmpende midler

På selve nytårsaften rådes hundeejere blandt andet til at lade TV'et eller radioen køre for at skabe en konstant baggrundsstøj, der kan hjælpe med at "neutralisere" de pludselige brag fra fyrværkeri.

Det er også vigtigt at sørge for underholdning og 'godt selskab' for hunden, og at man selv fremstår rolig og upåvirket, når fyrværkeriet starter. Hvis hunden bliver utryg, bør man lade den blive, hvor den finder det tryggest, og opholde sig i nærheden.

Evers påpeger desuden, at det kan være en god ide at holde hunden i snor, både på selve nytårsaften og i de følgende dage, da der stadig kan ligge fyrværkerirester rundt omkring, som hunden potentielt kan spise eller træde i.

For hundeejere er det vigtigste råd at huske på, at nytåret kan være en angstfremkaldende tid for vores firbenede venner. Med de rette forholdsregler kan både hunde og mennesker dog have en tryg og glædelig nytårsaften.

Mest læste

ANDRE NYHEDER